Tipurile Psihologice și importanța acestora în profesie, afaceri și în viața personală (Importanţa tipului psihologic în cunoaşterea de sine cât şi a celorlalţi)

Obiectiv

Workshop-ul este singurul de acest fel din Romania și deschide calea către înțelegerea propriei persoane, a relaţiilor de cuplu, de familie, de prietenie cât şi a celor profesionale, prin intermediul tipologiei psihologice Jungiene cât şi a celebrului chestionar de personalitate, MBTI.

Descriere generală

C.G. Jung, unul dintre cei mai importanți psihologi ai secolului 20, a introdus concepte şi termeni vehiculaţi astăzi la scară largă, şi anume: Extravertit, Introvertit, Intuitiv, Senzorial, Afectiv, Reflexiv.

Cercetările lui C.G. Jung au fost continuate de către  Isabel Briggs Myers & Katharine Briggs, care au alcătuit, aplicat şi validat cel mai cunoscut chestionar internaţional de personalitate, MBTI http://www.myersbriggs.org/

MBTI este testat și aplicat de mai bine de 60 de ani, are minim 2 milioane de aplicări anual și este utilizat de peste 89 din companiile Top 100 Fortune: Apple, General Motors, IBM, Microsoft.

Are o varietate largă de aplicații în sfera profesională, cum ar fi dezvoltarea abilităților de Leader, gestionarea conflictelor în echipe, eficientizarea colaborării între membrii echipei, managementul stresului și optimizarea abilităților de comunicare.

Are o largă aplicabilitate în relațiile de cuplu și le poate optimiza prin înțelegerea diferențelor de personalitate. Este folosit de peste 50 de ani, ca și instrument de consiliere vocațională și orientare în carieră de către cele mai bune universități din lume.

De ce să vii

Beneficiile aduse de înţelegerea tipurilor de personalitate sunt multiple: te ajută la o mai bună gestionare a relaţiilor şi a interacţiunilor cu diverse persoane,atât în mediul profesional cât și în cel personal.  

Atelierul te poate acompania spre o mai bună cunoaştere de sine, contribuie semnificativ la dezvoltarea inteligenței emoționale și îţi poate arăta cum să îţi explorezi potenţialul şi să te dezvolţi în direcţia potrivită ţie. 

  • De asemenea, Atelierul îți poate aduce răspunsuri precise la întrebări concrete:
  • De ce mă cert cu partenerul de cuplu?
  • De ce anumite persoane îmi provoacă emoţii puternice ca antipatie sau simpatie?
  • De ce îmi displace mama partenerului de viaţă (De ce nu o suport pe soacra-mea)?
  • De ce nu reuşesc să îi conving pe anumiţi subalterni?
  • De ce şeful/şefa mea mă persecută sau nu mă place?
  • De ce îmi este greu să fac anumite lucruri (ex. să socializez, să lucrez cu publicul, să gândesc logic tot timpul, să fiu atent, să mă concentrez, să am atenţie distributivă)

Extroversia & Introversia: Definiţii, aplicabilitate în viaţa de zi cu zi, jocuri de rol prin punerea în practică a acestor atitudini psihologice.

Ex: Personalitatea Extravertului

  • Preferă să lucreze în echipă, este în general vorbareț şi prietenos
  • Dorește compania oamenilor și în momentele de destindere
  • Perioadele prea lungi de singurătate îl pot deprima

Gândirea & Afectivitatea: Definiţii, aplicabilitate în viaţa de zi cu zi, jocuri de rol prin punerea în practică a acestor funcții psihologice.

Intuiţia & Senzaţia: Definiţii, aplicabilitate în viaţa de zi cu zi, jocuri de rol prin punerea în practică a acestor funcții psihologice.

Percepţia & Atitudinea Judicativă: Definiţii, aplicabilitate în viaţa de zi cu zi, jocuri de rol prin punerea în practică a acestor preferințe psihologice.

Definire tipuri, exemple şi discuţii concrete referitoare la combinaţia diferitelor tipuri psihologice: ISTP, ISFP, INFP, INTP, ESTP, ESFP, ENFP, ENTP

Definire tipuri, exemple şi discuţii concrete referitoare la combinaţia diferitelor tipuri psihologice: ISTJ, ISFJ, INFJ, , INTJ, ESTJ, ESFJ, ENFJ, ENTJ

 »Bonne introduction et approfondissement sur le sujet important et complexe des types psychologiques. Le cours se veut interactif et pratique sous l’impulsion de Claudia, pédagogue, qui grâce à son expérience met les choses en œuvre pour répondre aux attentes des participants. » Romain Couderc

« Cursul m-a ajutat să înțeleg că fiecare individ este diferit de ceilalți, am învățat să fiu atentă la reacțiile mele în relațiile cu cei din jurul meu. Mulțumesc Claudia, pentru răbdarea și profesionalismul cu care ne-ai ascultat, ne-ai înțeles și ne-ai îndrumat pe tot parcursul cursului.  » Simona Marin

 » Pentru mine, cursul « Importanța tipului psihologic în cunoașterea de sine cât și a celorlalți » a fost o primă experiență de acest gen, fiind o experiență foarte plăcută. Am aflat informații noi, așa cum speram că voi afla și m-am bucurat de exercițiile de grup, deși în general prefer postura de observator.

Cred că este genul de curs care te lasă cu noi și noi întrebări ca « temă pentru acasă » și care iți explică de ce diferențele contează în înțelegerea psihicului uman. Este cu siguranță o experiență care mă va ajuta în continuare în mai buna explicare a anumitor comportamente din jurul meu și, bineînțeles, în mai buna cunoaștere a propriei persoane.  »  Ioana Teodorescu

« INFJ, ENTP, ESFJ.. .par a fi doar niște acronime fără rost, dar în realitate ascund o întreagă personalitate, cu bune și cu rele. Și la ce e bun să știi asta? Păi, foarte simplu. Ne naștem cu o anumită personalitate.

Ca să comunicăm mai ușor cu restul și ca să ne fie mai ușor în viață, trebuie să ne cunoaștem în primul rând pe noi, dar și pe cei din jur. Așa că, bine ar fi să știm să funcționăm echilibrat și adecvat fiecărei situații in parte.

Și asta am învățat la atelierele despre cunoașterea Tipului Psihologic. Am aflat cum pot să fiu mai bună, mai echilibrată, si cum să comunic mai bine cu ceilalți care, evident, gândesc diferit față de mine.

La curs am întâlnit persoane foarte diferite și de la care am avut multe de învățat. Cu ajutorul Claudiei, am învățat despre toate tipurile psihologice și în teorie, dar și prin practică, pentru că ne-am distrat cu exerciții diverse.

Singura părere de rău pe care o am, este că n-am putut participa la fiecare întâlnire a grupului, însă am în plan să  particip și la alte ateliere susținute de Claudia pe viitor. «  Magdalena Dima

« Recomand cu multa caldura si placere seminarul Claudiei! Stiind-o cat citeste si la cate cursuri merge in domeniul psihologiei, am vrut sa vad efectiv cu ce se ocupa si la ce i-au folosit toate orele de pregatire 🙂 La prima ora de seminar i-am spus ca intentionez sa ma relaxez….

Este adevarat, m-am relaxat, am ras dar spre surprinderea mea am plecat cu multe cunostinte despre tipurile de personalitate.

Claudia stie foarte bine cum sa prezinte diferentele dintre noi dar si cum sa ne provoace sa acceptam tipurile opuse personalitatii noastre.

Ce castigi – un seminar cu multe informatii noi depre tipologiile de personalitate, o atmosfera relaxanta si oameni frumosi.

Ce pierzi – sa vezi un psiholog foarte bine pregatit si cu o foarte mare dorinta de a-ti impartasii din cunostintele acumulate cu multa dragoste si profesionalism.

Un cursant foarte multumit’’

Daciana Stefan, Expert Contabil & Consultant fiscal, Owner Cabinet  Expertiza Contabila

‘’Claudia are capacitatea de a fi atenta la toti cursantii. Ne-a ascultat, ne-a inteles si a adaptat cursul la felul nostru de a fi si de a asimila informatii noi. Mi-a placut ca a fost o imbinare perfecta intre informatiile teoretice si partea practica.

Cred ca acest curs m-a facut mai atent la felul meu de a fi, de a reactiona in relatiile cu cei din jur. M-a facut sa inteleg ca fiecare om e diferit, unic in felul sau, nu rau sau bun ci diferit. Si am invatat de la colegii mei noi moduri de a vedea lumea.’’

Daniel Ionescu, Dezvoltator Software